i2eye VideoPhone DVC1000 fra D-LinkVideo konference system & video telefon


D-Link har i foråret 2003 kommet med et lavpris-produkt til video-telefoni. Produktet hedder i2eye DVC1000.Produktet har sin egen website www.i-2-eye.com og er omtalt på D-link: www.dlink.com/products/?model=DVC-1000

Anvendelse:
I undervisningsbranchen kan udstyret anvendes til videokonference, og f.eks. til kontakt til partnerskole i udlandet. Så lærer eleverne sprog på en naturlig måde.
Videosignalet kan tilsluttes en dataprojektor, så andre kan se med.

Udgifter:
Video-telefonen koster ca. 2.200 kr. excl. moms og består af: webkamera, strømforsyning, netkabel, kabel med phonostik til video/audio (TV).
Herudover skal bruges et fjernsyn og en bredsbåndforbindelse.
Jeg vil kraftigt tilråde at købe en billig ekstern telefon. Herved får man alm. lyd (IP-telefoni), og undgår således half duplex lyd ("walkie Talkie lyd", hvor kun én kan tale ad gangen).
Investering på 4.000 kr incl. moms vil give alt, hvad der er nødvendígt: i2eye VideoPhone, 14" TV, telefon, kabler.
Kører Internetforbindelsen via flatrate (sektornet på skoler, ADSL hjemme), så er der ingen driftsudgifter!

Tips:
Opsæt den til få et IP-nummer via DHCP. Det er default fra fabrikken.
Giv den så et sigende navn og et 'telefonnummer' (virtuelt). Telefonnummeret bevirker, at video-telefonen kan ringes op hvorsomhelst fra uanset aktuel IP-adresse (det sker, fordi video-telefonen registrerer sig på en D-link Directory Service).
Indlæg navn og telefonnummer på faste partnere, som man ringer til. Så er det hammerlet at ringe op til kontakten: på fjernbetjeningen vælger man blot den faste partner, på telefonen indtaster man blot partnerens virtuelle telefonnummer.

Teknik:
Lyd og video sendes via protokollerne H.323 samt H.263, G.711, G.723. Se f.eks. oversigten: www.imtc.org/h323.htm
International Telecommunication Union www.itu.int og International Multimedia Telecommunications Consortium www.imtc.org

Tests: